Hjemmelaget tomatsuppe

Hei! 

Jeg har fått opp øynene mer og mer for matlaging, og synes det er morsomt å bruke litt tid (så sant jeg har godt tid da!) på å lage middag. Kanskje har det noe å gjøre med at jeg allerede har levd ett år på 1-2-3 mat til lav kostnad? Ikke vet jeg! Anyways, her for leden lagde jeg hjemmelaget tomatsuppe og pastaskruer, og selvfølgelig også pannekaker og bacon. Jeg har nemlig vokst opp med at de to hører sammen. Først en bolle med suppe, også pannekaker og bacon eller flesk da. Min kjære derimot har aldri fått de to rettene sammen og syntes det virket som en veldig merkelig kombinasjon. Da måtte jeg jo bare få ut fingern og vise han at det faktisk er en utrolig god kombinasjon! Dermed ble det hjemmelaget tomatsuppe, og hjemmelagde pannekaker med bacon til middag. 


Bare så jeg har sagt det: jeg er ingen god fotograf! Kameraet blir brukt med automatiske innstillinger, thats it. 

[Oppskriftene fant jeg på Tine.no. Tomatsuppen HER  og pannekakerøren HER.]

Vi syntes begge suppen ble veldig god! Noe annet enn den ferdig pose tomatsuppen fra feks toro. Den har mer tekstur, og mye mere smak. Jeg blingset litt og endte opp med å ta 390g tomater, i stede for 200g, men vi spedde ut med litt mere melk og krydder også ble den god likevel. 

Pannekakene var en helt standard røre. Det eneste var at jeg syntes den var veldig tynn til å begynne med. Jeg er vandt til en litt tykkere variant. Men det gikk helt fint å steke den, og de ble tynne og fine.

Totalt tok det ca 1 time å lage alt sammen, men hvis jeg hadde vært litt mer organisert hadde jeg helt sikkert kunnet korte ned på tiden ;) En annen bonus er at det totalt sett er et relativt billig måltid. Man bruker stort sett ting man allerede har i skapet, vil jeg tro i hvertfall. Og bacon er jo ikke nødvendig, sånn egentlig. 

-Frklena 

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

★ legg meg til som venn
hits