Rasberry cupcakes

Egentlig hadde jeg store planer om å være flink jente å gjøre lekser og spille masse wiifit, men i stede ble det cupcakesbaking på meg i dag. Vi skal på besøk til familien til Michael og jeg er glad i å lage desserter/bakverk så hva passer vel bedre enn å ha med seg noen cupcakes da? Det ble vaniljecupcakes med bringebærkrem på. Aldri prøvd før, så jeg krysser fingrene for at det blir godt. Har bare tolv stk så jeg får ikke smakt først heller.. jaja. Dessuten hadde vi ikke alt i oppskriften engang, så det ble utgangspunkt i en oppskrift med litt endringer. Oppskrifen er stjålet herifra.

(iphonebilder..) 

Vaniljecupcakes:

  125 g smør 

  3 små egg

   2 dl sukker

   1 ts vaniljeessens (jeg glemte å halvere på denne.. ups!)

   3 dl hvetemel 

  1,5 ts bakepulver 

1. Pisk smøret mykt.

2. Tilsett sukkeret og pisk i ca 3 minutter til du får en meget luftig smørkrem.

3. Pisk inn eggene, ett om gangen og pisk godt mellom hvert.

4. Pisk inn vaniljeessensen.

5. Sikt sammen mel og bakepulver. Bland dette inn i smørkremen. Bruk mikser, men ikke pisk lenger enn nødvendig for å få deigen godt blandet.

6. Ha papirformer i muffinsbrett (cupkacesbrett). Fordel deigen i formene til de er ca 3/4 fulle. Stek kakene midt i ovnen ved 175°C i 20-25 min. Avkjøl muffinsene i formen i 15 min. Løsne dem forsiktig og ta dem ut av muffinsbrettet. La de bli helt kalde.

(Det skal egentlig være melk i også, men det hadde vi ikke så da droppet jeg det rett og slett. Hvor lurt det var vet jeg ikke ettersom jeg ikke har smakt dem enda, men dere får høre resultatet i kveld.)

Bringebærkrem: 

  125 g bringebær (to ss sukker) 

   500g melis

   250 g smør

   1 ts vaniljeessens 

1. Varm bringebærne sammen med to ss sukker og en ss vann. Jeg moste bærene med skje slik at det meste av saften skulle komme med. Ikke kok! Sil av slik at bare saften brukes og avkjøl. 

2. Bland sammen 500g melis og 250 g smør og pisk det til det blir mykt. 

3. Bland i 1 ts vaniljeessens og den kalde bringebærsaften. 

4. Bland godt og fordel over de kalde muffinsene. -Frklena 

 

Les mer i arkivet » Februar 2015 » Januar 2015 » September 2014
★ legg meg til som venn
hits