Snickers cupcakes


Hei!

Hva er vel mer hyggelig enn kunne servere noe ordentlig godt nr du fr besk av en god venninne? Enten det er ordentlig jentekveld eller lesegruppe, s er det alltid godt med noen deilige fristelser. Jeg serverte snickers cupcakes til min venninne, og jeg de fikk terningkast 6. Det beste er at det egentlig er kjempeenkelt. Ja, det krever litt tid, men ser veldig proft ut nr du er ferdig og ikke minst smaker det nydelig.

Selve cupcakes oppskriften fant jeg HER. Det er karamell cupcakes, men jeg synes ikke de smaker s mye karamell. Derfor valgte jeg ha Anne Brith sin hjemmelagede salte karamellsaus i midten. Den oppskriften finner duHER.Karamellen ble litt tynn slik at i stede for fylle opp det hullet jeg lagde i midten, s trakk den ut i selve cupcaken og ned i bunn. Neste gang skal jeg derfor bruke litt mindre flte, men p smak er den bare helt himmelsk. Selv min kjre som er kritisk til alle stsaker elsket den karamellen.

P toppen hadde jeg en peanttfrosting, og oppskriften p den fant jeg HER. (Jeg hadde forresten i 200g odense sjokolade med 55% kakao) Som siste finish hakket jeg opp noen salte peantter som jeg strdde over og til slutt bittelitt salt karamell p toppen.

Instruksjoner.

1. Lag cupcaksene etter anvisningen fra linken ovenfor.

2. I mens cupcaksene avjles lager du karamellsausen, slik annebrith.no forklarer i oppskriften sin (se link overnfor) men husk hold tilbake litt flte hvis du ikke vil ha den s tynn.

3. Skjr ut sm hull i midten av cupcaken. Pass p at du ikke skjrer helt igjennom, men lar det vre igjen kanskje 0.5 cm til bunnen.

4. Ta karamellsausen i en sprytepose (eller en vanlig ziplock pose hvis du har det) og spryt ned i hullene til de er p samme niv som selve cupcakesen.

5. Lag frostingen etter anvisning fra linken ovenfor, men husk ha oppi sjokoladen og bland det godt sammen fr du har i kremosten. Nr du har en konsistens som du liker, putter du det i en sprytepose og spryter ut i en sirkelbevegelse. Jeg brukte tipp 1M fra wilton, men bruk det du har. Har du ingen tipper kan du klippe et litt strre hull i posen bare og spryte ut "plser" i ring.

6. Grovhakk noen peantter og str over. Til slutt gr du raskt over med litt karamell hvis du nsker det.

7. Enjoy!

-Frklena

Chocolatechip cookies!

Hei!

En ting jeg har blitt veldig glad i den siste tiden er bake, og lage smkaker og desserter. Jeg har lenge lett etter en cookies oppskrift som er enkel og som s god ut, og det fant jeg hos Annebrith.no. Den dama er bare helt r p baking, og virkelig et stort forbilde. Bloggen hennes er oversiktlig og enkel finne frem p, og jeg har enda ikke laget noe derifra som ikke har vrt godt.

Cookiesene hennes finner du HER:

Ingredienser:

  • 250 g smr (margarin)
  • 150 g sukker
  • 150 g rrsukker
  • 2 egg
  • 1 ts vaniljesukker
  • 1 ts bakepulver
  • 350 g hvetemel
  • 2 pk Freia smelt sjokolade ( knapper. Hver pakke veier 200 g )

Jeg byttet ut sjokoladen hun brukte med bare 150 g mrke sjokoladeknapper fra Odense, og hadde i to sm klyper med maldonsalt.













Disse cookisene er supergode og kjempe enkle lage! Min kjre spiste vel 10 stk i lpet null komma niks, og jeg vil tro dette er noe barna elsker ogs. For fremgangsmte g p www.annebrith.no

Cookieglasset er fra Nille, og det samme er lysholderen p bildet under.

"Do whatever makes you smile!"

-Frklena

Hjemmelaget tomatsuppe

Hei!

Jeg har ftt opp ynene mer og mer for matlaging, og synes det er morsomt bruke litt tid (s sant jeg har godt tid da!) p lage middag. Kanskje har det noe gjre med at jeg allerede har levd ett r p 1-2-3 mat til lav kostnad? Ikke vet jeg! Anyways, her for leden lagde jeg hjemmelaget tomatsuppe og pastaskruer, og selvflgelig ogs pannekaker og bacon. Jeg har nemlig vokst opp med at de to hrer sammen. Frst en bolle med suppe, ogs pannekaker og bacon eller flesk da. Min kjre derimot har aldri ftt de to rettene sammen og syntes det virket som en veldig merkelig kombinasjon. Da mtte jeg jo bare f ut fingern og vise han at det faktisk er en utrolig god kombinasjon! Dermed ble det hjemmelaget tomatsuppe, og hjemmelagde pannekaker med bacon til middag.


Bare s jeg har sagt det: jeg er ingen god fotograf! Kameraet blir brukt med automatiske innstillinger, thats it.

[Oppskriftene fant jeg p Tine.no. Tomatsuppen HERog pannekakerren HER.]

Vi syntes begge suppen ble veldig god! Noe annet enn den ferdig pose tomatsuppen fra feks toro. Den har mer tekstur, og mye mere smak. Jeg blingset litt og endte opp med ta 390g tomater, i stede for 200g, men vi spedde ut med litt mere melk og krydder ogs ble den god likevel.

Pannekakene var en helt standard rre. Det eneste var at jeg syntes den var veldig tynn til begynne med. Jeg er vandt til en litt tykkere variant. Men det gikk helt fint steke den, og de ble tynne og fine.

Totalt tok det ca 1 time lage alt sammen, men hvis jeg hadde vrt litt mer organisert hadde jeg helt sikkert kunnet korte ned p tiden ;) En annen bonus er at det totalt sett er et relativt billig mltid. Man bruker stort sett ting man allerede har i skapet, vil jeg tro i hvertfall. Og bacon er jo ikke ndvendig, snn egentlig.

-Frklena

Rasberry cupcakes

Egentlig hadde jeg store planer om vre flink jente gjre lekser og spille masse wiifit, men i stede ble det cupcakesbaking p meg i dag. Vi skal p besk til familien til Michael og jeg er glad i lage desserter/bakverk s hva passer vel bedre enn ha med seg noen cupcakes da? Det ble vaniljecupcakes med bringebrkrem p. Aldri prvd fr, s jeg krysser fingrene for at det blir godt. Har bare tolv stk s jeg fr ikke smakt frst heller.. jaja. Dessuten hadde vi ikke alt i oppskriften engang, s det ble utgangspunkt i en oppskrift med litt endringer. Oppskrifen er stjlet herifra.

(iphonebilder..)

Vaniljecupcakes:

125 g smr

3 sm egg

2 dl sukker

1 ts vaniljeessens (jeg glemte halvere p denne.. ups!)

3 dl hvetemel

1,5 ts bakepulver

1. Pisk smret mykt.

2. Tilsett sukkeret og pisk i ca 3 minutter til du fr en meget luftig smrkrem.

3. Pisk inn eggene, ett om gangen og pisk godt mellom hvert.

4. Pisk inn vaniljeessensen.

5. Sikt sammen mel og bakepulver. Bland dette inn i smrkremen. Bruk mikser, men ikke pisk lenger enn ndvendig for f deigen godt blandet.

6. Ha papirformer i muffinsbrett (cupkacesbrett). Fordel deigen i formene til de er ca 3/4 fulle. Stek kakene midt i ovnen ved 175C i 20-25 min. Avkjl muffinsene i formen i 15 min. Lsne dem forsiktig og ta dem ut av muffinsbrettet. La de bli helt kalde.

(Det skal egentlig vre melk i ogs, men det hadde vi ikke s da droppet jeg det rett og slett. Hvor lurt det var vet jeg ikke ettersom jeg ikke har smakt dem enda, men dere fr hre resultatet i kveld.)

Bringebrkrem:

125 g bringebr (to ss sukker)

500g melis

250 g smr

1 ts vaniljeessens

1. Varm bringebrne sammen med to ss sukker og en ss vann. Jeg moste brene med skje slik at det meste av saften skulle komme med. Ikke kok! Sil av slik at bare saften brukes og avkjl.

2. Bland sammen 500g melis og 250 g smr og pisk det til det blir mykt.

3. Bland i 1 ts vaniljeessens og den kalde bringebrsaften.

4. Bland godt og fordel over de kalde muffinsene.



-Frklena

Les mer i arkivet August 2015 Juli 2015 Juni 2015








★ legg meg til som venn




hits