Snickers cupcakes


Hei! 

Hva er vel mer hyggelig enn å kunne servere noe ordentlig godt når du får besøk av en god venninne? Enten det er ordentlig jentekveld eller lesegruppe, så er det alltid godt med noen deilige fristelser. Jeg serverte snickers cupcakes til min venninne, og jeg de fikk terningkast 6. Det beste er at det egentlig er kjempeenkelt. Ja, det krever litt tid, men ser veldig proft ut når du er ferdig og ikke minst smaker det nydelig. 

Selve cupcakes oppskriften fant jeg HER. Det er karamell cupcakes, men jeg synes ikke de smaker så mye karamell. Derfor valgte jeg å ha Anne Brith sin hjemmelagede salte karamellsaus i midten. Den oppskriften finner du HER. Karamellen ble litt tynn slik at i stede for å fylle opp det hullet jeg lagde i midten, så trakk den ut i selve cupcaken og ned i bunn. Neste gang skal jeg derfor bruke litt mindre fløte, men på smak er den bare helt himmelsk. Selv min kjære som er kritisk til alle søtsaker elsket den karamellen. 

På toppen hadde jeg en peanøttfrosting, og oppskriften på den fant jeg HER. (Jeg hadde forresten i 200g odense sjokolade med 55% kakao) Som siste finish hakket jeg opp noen salte peanøtter som jeg strødde over og til slutt bittelitt salt karamell på toppen. 

Instruksjoner. 

1. Lag cupcaksene etter anvisningen fra linken ovenfor.

2. I mens cupcaksene avjøles lager du karamellsausen, slik annebrith.no forklarer i oppskriften sin (se link overnfor) men husk å hold tilbake litt fløte hvis du ikke vil ha den så tynn. 

3. Skjær ut små hull i midten av cupcaken. Pass på at du ikke skjærer helt igjennom, men lar det være igjen kanskje 0.5 cm til bunnen.

4. Ta karamellsausen i en sprøytepose (eller en vanlig ziplock pose hvis du har det) og sprøyt ned i hullene til de er på samme nivå som selve cupcakesen. 

5. Lag frostingen etter anvisning fra linken ovenfor, men husk å ha oppi sjokoladen og bland det godt sammen før du har i kremosten. Når du har en konsistens som du liker, putter du det i en sprøytepose og sprøyter ut i en sirkelbevegelse. Jeg brukte tipp 1M fra wilton, men bruk det du har. Har du ingen tipper kan du klippe et litt større hull i posen bare og sprøyte ut "pølser" i ring. 

6. Grovhakk noen peanøtter og strø over. Til slutt går du raskt over med litt karamell hvis du ønsker det. 

7. Enjoy! 

 

-Frklena 

Chocolatechip cookies!

Hei! 

En ting jeg har blitt veldig glad i den siste tiden er å bake, og lage småkaker og desserter. Jeg har lenge lett etter en cookies oppskrift som er enkel og som så god ut, og det fant jeg  hos Annebrith.no. Den dama er bare helt rå på baking, og virkelig et stort forbilde. Bloggen hennes er oversiktlig og enkel å finne frem på, og jeg har enda ikke laget noe derifra som ikke har vært godt. 

Cookiesene hennes finner du HER

Ingredienser:

  • 250 g smør (margarin) 
  • 150 g sukker
  • 150 g rørsukker
  • 2 egg
  • 1 ts vaniljesukker
  • 1 ts bakepulver
  • 350 g hvetemel
  • 2 pk Freia smelt sjokolade ( knapper. Hver pakke veier 200 g )

 

Jeg byttet ut sjokoladen hun brukte med bare 150 g mørke sjokoladeknapper fra Odense, og hadde i to små klyper med maldonsalt. 













Disse cookisene er supergode og kjempe enkle å lage! Min kjære spiste vel 10 stk i løpet null komma niks, og jeg vil tro dette er noe barna elsker også. For fremgangsmåte gå på www.annebrith.no

Cookieglasset er fra Nille, og det samme er lysholderen på bildet under. 

 

"Do whatever makes you smile!" 

-Frklena 

Hjemmelaget tomatsuppe

Hei! 

Jeg har fått opp øynene mer og mer for matlaging, og synes det er morsomt å bruke litt tid (så sant jeg har godt tid da!) på å lage middag. Kanskje har det noe å gjøre med at jeg allerede har levd ett år på 1-2-3 mat til lav kostnad? Ikke vet jeg! Anyways, her for leden lagde jeg hjemmelaget tomatsuppe og pastaskruer, og selvfølgelig også pannekaker og bacon. Jeg har nemlig vokst opp med at de to hører sammen. Først en bolle med suppe, også pannekaker og bacon eller flesk da. Min kjære derimot har aldri fått de to rettene sammen og syntes det virket som en veldig merkelig kombinasjon. Da måtte jeg jo bare få ut fingern og vise han at det faktisk er en utrolig god kombinasjon! Dermed ble det hjemmelaget tomatsuppe, og hjemmelagde pannekaker med bacon til middag. 


Bare så jeg har sagt det: jeg er ingen god fotograf! Kameraet blir brukt med automatiske innstillinger, thats it. 

[Oppskriftene fant jeg på Tine.no. Tomatsuppen HER  og pannekakerøren HER.]

Vi syntes begge suppen ble veldig god! Noe annet enn den ferdig pose tomatsuppen fra feks toro. Den har mer tekstur, og mye mere smak. Jeg blingset litt og endte opp med å ta 390g tomater, i stede for 200g, men vi spedde ut med litt mere melk og krydder også ble den god likevel. 

Pannekakene var en helt standard røre. Det eneste var at jeg syntes den var veldig tynn til å begynne med. Jeg er vandt til en litt tykkere variant. Men det gikk helt fint å steke den, og de ble tynne og fine.

Totalt tok det ca 1 time å lage alt sammen, men hvis jeg hadde vært litt mer organisert hadde jeg helt sikkert kunnet korte ned på tiden ;) En annen bonus er at det totalt sett er et relativt billig måltid. Man bruker stort sett ting man allerede har i skapet, vil jeg tro i hvertfall. Og bacon er jo ikke nødvendig, sånn egentlig. 

-Frklena 

 

Rasberry cupcakes

Egentlig hadde jeg store planer om å være flink jente å gjøre lekser og spille masse wiifit, men i stede ble det cupcakesbaking på meg i dag. Vi skal på besøk til familien til Michael og jeg er glad i å lage desserter/bakverk så hva passer vel bedre enn å ha med seg noen cupcakes da? Det ble vaniljecupcakes med bringebærkrem på. Aldri prøvd før, så jeg krysser fingrene for at det blir godt. Har bare tolv stk så jeg får ikke smakt først heller.. jaja. Dessuten hadde vi ikke alt i oppskriften engang, så det ble utgangspunkt i en oppskrift med litt endringer. Oppskrifen er stjålet herifra.

(iphonebilder..) 

Vaniljecupcakes:

  125 g smør 

  3 små egg

   2 dl sukker

   1 ts vaniljeessens (jeg glemte å halvere på denne.. ups!)

   3 dl hvetemel 

  1,5 ts bakepulver 

1. Pisk smøret mykt.

2. Tilsett sukkeret og pisk i ca 3 minutter til du får en meget luftig smørkrem.

3. Pisk inn eggene, ett om gangen og pisk godt mellom hvert.

4. Pisk inn vaniljeessensen.

5. Sikt sammen mel og bakepulver. Bland dette inn i smørkremen. Bruk mikser, men ikke pisk lenger enn nødvendig for å få deigen godt blandet.

6. Ha papirformer i muffinsbrett (cupkacesbrett). Fordel deigen i formene til de er ca 3/4 fulle. Stek kakene midt i ovnen ved 175°C i 20-25 min. Avkjøl muffinsene i formen i 15 min. Løsne dem forsiktig og ta dem ut av muffinsbrettet. La de bli helt kalde.

(Det skal egentlig være melk i også, men det hadde vi ikke så da droppet jeg det rett og slett. Hvor lurt det var vet jeg ikke ettersom jeg ikke har smakt dem enda, men dere får høre resultatet i kveld.)

Bringebærkrem: 

  125 g bringebær (to ss sukker) 

   500g melis

   250 g smør

   1 ts vaniljeessens 

1. Varm bringebærne sammen med to ss sukker og en ss vann. Jeg moste bærene med skje slik at det meste av saften skulle komme med. Ikke kok! Sil av slik at bare saften brukes og avkjøl. 

2. Bland sammen 500g melis og 250 g smør og pisk det til det blir mykt. 

3. Bland i 1 ts vaniljeessens og den kalde bringebærsaften. 

4. Bland godt og fordel over de kalde muffinsene. 



-Frklena 

 

Les mer i arkivet » August 2015 » Juli 2015 » Juni 2015








★ legg meg til som venn




hits