Ung Hjelp

Hei!

Jeg tenkte jeg skulle skrive litt om "UngHjelp" som organisasjon og hva de/vi gjr. Unghjelp er en ungdomsdrevet organisasjon som har en chattetjeneste hvor du kan snakke med andre ungdom om det du mtte ha i tankene. Enten du vil fortelle noen om hvor vanskelig ting er p skolen eller hjemme og trenger noen som kan lytte, eller f konkrete rd om hvordan ta kontakt for f hjelp eller andre ting. Noen snakker om vr og vind, mens andre har en lengre og dypere samtale. Det som er s flott med UngHjelp er at du som bruker av tjenesten er anonym. Alts vet ikke vi som sitter og skriver med deg hvem du er, hvor du er fra eller hvor gammel du er. Det gjr at mange synes det er lettere pne seg og fortelle om vanskelige situasjoner, og kanskje f det siste ekstra motet til trre kontakte noen feks p skolen for videre samtaler og hjelp.

UngHjelp har pent hver Tirsdag, Torsdag og Sndag fra 20.00 til 22.00, og tar i mot alt av samtaler. S har du det litt vanskelig, eller bare vil snakke med noen om hvordan dagen har vrt, s er vi klare til lytte uten kreve noe som helst mer av deg. Jeg synes selv det er en utrolig flott ting ha fordi det for mange er p kvelden ting blir vanskelig, og da er det ikke alltid s lett f snakket med noen. Kanskje kan den lille samtalen hjelpe til med snu litt om p humret, eller gi deg noen tips for komme igjennom natten til du kan snakke med noen andre. Eller kanskje kan den lille samtalen gjre at du fler deg litt mindre alene i verden. Unghjelp tar som sagt i mot samtaler om alt, ikke bare psykisk helse.

Hvis du har lyst til vite mer om UngHjelp trykk HERs kommer du til hjemmesiden deres, eller HER for komme til facebook siden deres.

[bilde fra facebookgruppen]

-Frklena

"Manifesto"

Hei!

Da jeg var mindre fikk jeg lov til dyppe tunga ned i vinen til mamma og pappa for smake. P den tiden syntes jeg alltid at rdvinen var best, og at hvitvin ikke var noe godt i det heletatt. Nr jeg ble s gammel at jeg fikk begynne drikke slikt selv, s snudde det helt. Hvitvin gikk ned som bare det, og rdvin hadde jeg null interesse for. Helt frem til n den siste tiden har jeg holdt meg unna rdvin. Jeg har en svigerfamilie som er veldig interessert i og flinke nr det kommer til god rdvin, og da jeg i fjor feiret jul med dem fikk jeg prvd meg. De frste jeg smakte, var bare s som s, men etterhvert har det alts vist seg at jeg godt kan like litt rdvin ogs. Hvem ville trodd det? For et r siden sa jeg at det kom jeg aldri til like.. vel, s feil kan man ta.

Ettersom bde pappa og svigers er glad i god vin til maten, s har jeg og min kjre funnet ut at det er p tide at vi begynner smake p litt forskjellig ogs. Derfor har vi bestemt oss for prve litt forskjellig rdvin, men forelpig fra samme land: Italia. Det lages s vidt jeg har skjnt, utrolig mye god rdvin i Italia, og det er forelpig det vi har smakt mest av ogs. S Italiensk rdvin it is.







Jeg fant den ikke p vinmonopolets nettsider, og vi har kjpt vr p systembolaget. Men hvis du er interessert i se hva de skriver om den kan du se p systembolaget sine nettsider HER.

- Frklena

Tips: Fysen p noe godt?

Det hender seg ofte (Les: Litt for ofte) at jeg fr lyst p noe godt men ikke har penger til kjpe meg godteri. MEN det jeg stort sett alltid har i skapet er hvetemel, sukker, egg, melk, salt og bakepulver. Det er basen til mange godsaker og genialt alltid ha tilgjengelig. Det er ikke dyrt og varer veldig lenge (bortsett fra melken da). Det jeg lager mest med denne basen er lapper, eller sveler som mange kaller det. Det er kanskje ikke s sunt, men det er raskt og enkelt lage og billig i tillegg. Pluss det beste: Nesten ingen oppvask!

Oppskriften jeg bruker er flgende:

1 egg

0.5 dl sukker

2 dl hvetemel

1 ts bakepulver

litt salt

1.5 dl melk.

I dag brukte jeg i tillegg 2 ss oboy, ettersom jeg hadde det tilgjengelig.

Bland det sammen i rekkeflgen som ingrediensene er skrevet i og stek med litt smr eller olje.



Oppskriften har jeg funnet HERog bare byttet ut natron med bakepulver. Mlene over tilsvarer ca 5 lapper, men vil du ha flere kan du trykke p linken skrive inn antallet du vil ha ogs regner den det om for deg.

Lappene uten sjokolade er veldig gode med smr, gul- eller brunost mens de med sjokolade er fantastiske uten noe som helst.

-Frklena

Les mer i arkivet Juli 2015 Juni 2015 Februar 2015








★ legg meg til som venn




hits