Ung Hjelp

Hei! 

Jeg tenkte jeg skulle skrive litt om "UngHjelp" som organisasjon og hva de/vi gjør. Unghjelp er en ungdomsdrevet organisasjon som har en chattetjeneste hvor du kan snakke med andre ungdom om det du måtte ha i tankene. Enten du vil fortelle noen om hvor vanskelig ting er på skolen eller hjemme og trenger noen som kan lytte, eller få konkrete råd om hvordan ta kontakt for å få hjelp eller andre ting. Noen snakker om vær og vind, mens andre har en lengre og dypere samtale. Det som er så flott med UngHjelp er at du som bruker av tjenesten er anonym. Altså vet ikke vi som sitter og skriver med deg hvem du er, hvor du er fra eller hvor gammel du er. Det gjør at mange synes det er lettere å åpne seg og fortelle om vanskelige situasjoner, og kanskje få det siste ekstra motet til å tørre å kontakte noen feks på skolen for videre samtaler og hjelp. 

UngHjelp har åpent hver Tirsdag, Torsdag og Søndag fra 20.00 til 22.00, og tar i mot alt av samtaler. Så har du det litt vanskelig, eller bare vil snakke med noen om hvordan dagen har vært, så er vi klare til å lytte uten å kreve noe som helst mer av deg. Jeg synes selv det er en utrolig flott ting å ha fordi det for mange er på kvelden ting blir vanskelig, og da er det ikke alltid så lett å få snakket med noen. Kanskje kan den lille samtalen hjelpe til med å snu litt om på humøret, eller gi deg noen tips for å komme igjennom natten til du kan snakke med noen andre. Eller kanskje kan den lille samtalen gjøre at du føler deg litt mindre alene i verden. Unghjelp tar som sagt i mot samtaler om alt, ikke bare psykisk helse. 

Hvis du har lyst til å vite mer om UngHjelp trykk HER  så kommer du til hjemmesiden deres, eller HER for å komme til facebook siden deres.

[bilde fra facebookgruppen] 

-Frklena 

 

 

"Manifesto"

Hei!

Da jeg var mindre fikk jeg lov til å dyppe tunga ned i vinen til mamma og pappa for å smake. På den tiden syntes jeg alltid at rødvinen var best, og at hvitvin ikke var noe godt i det heletatt. Når jeg ble så gammel at jeg fikk begynne å drikke slikt selv, så snudde det helt. Hvitvin gikk ned som bare det, og rødvin hadde jeg null interesse for. Helt frem til nå den siste tiden har jeg holdt meg unna rødvin. Jeg har en svigerfamilie som er veldig interessert i og flinke når det kommer til god rødvin, og da jeg i fjor feiret jul med dem fikk jeg prøvd meg. De første jeg smakte, var bare så som så, men etterhvert har det altså vist seg at jeg godt kan like litt rødvin også. Hvem ville trodd det? For et år siden sa jeg at det kom jeg aldri til å like.. vel, så feil kan man ta. 

Ettersom både pappa og svigers er glad i god vin til maten, så har jeg og min kjære funnet ut at det er på tide at vi begynner å smake på litt forskjellig også. Derfor har vi bestemt oss for å prøve litt forskjellig rødvin, men foreløpig fra samme land: Italia. Det lages så vidt jeg har skjønt, utrolig mye god rødvin i Italia, og det er foreløpig det vi har smakt mest av også. Så Italiensk rødvin it is. Jeg fant den ikke på vinmonopolets nettsider, og vi har kjøpt vår på systembolaget. Men hvis du er interessert i å se hva de skriver om den kan du se på systembolaget sine nettsider HER.

- Frklena 

 

 

Tips: Fysen på noe godt?

Det hender seg ofte (Les: Litt for ofte) at jeg får lyst på noe godt men ikke har penger til å kjøpe meg godteri. MEN det jeg stort sett alltid har i skapet er hvetemel, sukker, egg, melk, salt og bakepulver. Det er basen til mange godsaker og genialt å alltid ha tilgjengelig. Det er ikke dyrt og varer veldig lenge (bortsett fra melken da). Det jeg lager mest med denne basen er lapper, eller sveler som mange kaller det. Det er kanskje ikke så sunt, men det er raskt og enkelt å lage og billig i tillegg. Pluss det beste: Nesten ingen oppvask! 

Oppskriften jeg bruker er følgende:

1 egg

0.5 dl sukker

2 dl hvetemel

1 ts bakepulver 

litt salt 

1.5 dl melk. 

I dag brukte jeg i tillegg 2 ss oboy, ettersom jeg hadde det tilgjengelig. 

Bland det sammen i rekkefølgen som ingrediensene er skrevet i og stek med litt smør eller olje. Oppskriften har jeg funnet HER og bare byttet ut natron med bakepulver. Målene over tilsvarer ca 5 lapper, men vil du ha flere kan du trykke på linken å skrive inn antallet du vil ha også regner den det om for deg. 

Lappene uten sjokolade er veldig gode med smør, gul- eller brunost mens de med sjokolade er fantastiske uten noe som helst. 

-Frklena 

Les mer i arkivet » Juli 2015 » Juni 2015 » Februar 2015
★ legg meg til som venn
hits